Suomi - English
Facebook logo
Aurinkosähköpaneelit

ERP hallitsee koko aurinkosähköpaneeli-asennusten käytöstä poistamisen toimitusketjun

PrintEmailBookmark/FavoritesShare
Mail Print Add Social

EUROOPANLAAJUISET AURINKOSÄHKÖPANEELIEN TAKAISINOTTOPALVELUT

 

Uusi WEEE-direktiivi

European Recycling Platform tarjoaa täydet aurinkosähköpaneelien (PV) tuottajavastuu-palvelut auttaakseen asiakkaitaan täyttämään uuden EU WEEE -direktiivin ehdot.

Uusi WEEE-direktiivi (14. elokuuta 2012) tekee aurinkosähköpaneelienn kierrättämisestä lakisääteisen velvollisuuden kaikkialla Euroopassa. Lisäksi WEEE-direktiivin toimeenpano jäsenmaiden lainsäädännössä tarkoittaa, että käytöstä poistettujen aurinkosähköpaneelien keräys ja kierrätys ovat nyt tuottajan vastuulla.

Suomessa ERP on kerännyt ja käsitellyt aurinkosähköpaneeleita vuodesta 2005, osana WEEE-luokkaa 4 kuluttajaelektroniikka.

 

Mitä nämä lakisääteiset valvollisuudet tarkoittavat yrityksellesi?

  • Aurinkosähköpaneelien tuottajat on määritetty seuraavasti, ja niihin kuuluvat: aurinkosähkö-moduulien valmistajat, jälleenmyyjät, myyjät, maahantuojat ja internet- tai etämyyjät.
  • Aurinkosähköpaneelien tuottaja on nyt laillisesti vastuussa EU-jäsenmaissa myytyjen jäte-aurinkosähköpaneeleiden keräyksen ja kierrätyksen rahoittamisesta ja varmistamisesta.
  • Tätä sovelletaan myös muihin laitteisiin, jotka ovat osa aurinkosähkö-laitoksia/-asennuksia, kuten invertterit ja energian tallennuslaitteet (esim. akut ja teollisuusakut)

 

Yhdestä EU WEEE-direktiivistä 28 kansalliseen toimeenpanoon

Eurooppalainen WEEE-direktiivi on virallisesti toimeenpantu – siten osa kansallista lakia – useassa 28 EU:n jäsenmaan lainsäädännössä ja toimeenpannaan pian muissa (Norjassa, Sveitsissä, jne.).

Jokaisella maalla on eri viranomaiset ja paikalliset säädökset, jotka vaativat tuottajia noudattamaan erilaisia raportointimuotoja, määräaikoja ja maksuja.

Voit luottaa ERP:n kokemukseen ja Euroopan laajuiseen palveluverkostoon saadaksesi kaikki tarvittavat tiedot ja noudattaaksesi aukottomasti kaikkia tuottajavelvollisuuksiasi.

 

ERP tarjoaa täydet kansalliset ja Euroopan laajuiset kustannustehokkaat

aurinkosähköpaneelien tuottajavastuu-palvelut ja konsultoinnin.

 

LISÄTIETOJA: