Suomi - English
Facebook logo
Tietoa ERP:stä
PrintEmailBookmark/FavoritesShare
Mail Print Add Social

European Recycling Platform (ERP) perustettiin ensimmäiseksi euroopanlaajuiseksi tuottajavastuu-organisaatioksi täytäntöönpanemaan EU:n WEEE-direktiivin asettamia periaatteita. ERP:llä on erittäin tehokkaat verkostot, olemme keränneet laajaa kansainvälistä erikoisosaamista sekä laajentaneet tarjoamaan myös paristojen tuottajavastuu-palveluita.

ERP Finland ry perustettiin elokuussa 2005. Se on ainoa kansainvälinen tuottajayhteisö Suomessa. Suomessa ERP varmistaa jäsenyhtiöittensä sähkö- ja elektroniikkalaitteiden, akkujen ja paristojen sekä pakkausten tuottajavastuuvelvoitteiden täyttämisestä lakien ja säädösten mukaisesti, läpinäkyvästi ja kustannustehokkaasti. ERP Finland ry on myös ainoa tuottajayhteisö Suomessa, joka tarjoaa sekä SER:n, paristojen&akkujen että pakkausten tuottajavastuu-palveluita.

Vuoden 2015 alussa perustettu palveluyhtiö ERP Services Finland oy toimii ERP Finland ry:n puolesta operatiivisena toimijana sekä etämyyjien valtuutettuna edustajana Suomessa.

ERP on ainoa hyväksytty yleiseurooppalainen tuottajavastuu-organisaatio ja meihin luottaa yli 2300 jäsentä Euroopassa. Tarjoamme markkinoiden ensimmäisenä vastuullisuuspalveluita SER:lle ja paristoille yli 40 maassa. 
Missiomme on kehittää korkealaatuisia, kustannustehokkaita kierrätyspalveluita jotka hyödyttävät tuottajajäseniä, kuluttajia, ja lopulta myös ympäristöä ja yhteiskuntaa.

Verkostomme ja osaamisemme varmistavat, että tuottajat ja maahantuojat täyttävät velvollisuutensa, jolloin he voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa.

Euroopan lisäksi ERP työskentelee tällä hetkellä laajentaakseen asiantuntijuuttaan uusilla alueilla kuten Turkissa ja Israelissa ja pyrkii kehittämään uusia kierrätyspalveluita.
Braun, Electrolux, HP and Sony perustivat European Recycling Platformin joulukuussa 2002 täytäntöönpanemaan EU:n WEEE-direktiivin periaatteita.

Lyhyesti

  • ERP perustettiin 2002, ERP Finland ry 2005
  • ERP tarjoaa tuottajavastuu- ja kierrätyspalveluitaan 40 maassa
  • ERP operoi tällä hetkellä 25 tuottajayhteisöä
  • Suomessa ERP Finland ry on ainoa kansainvälinen, ja ainoa SER&paristot -tuottajayhteisö
  • 95 työntekijää, joista 3 Suomessa, hallinoivat ja valvovat jatkuvasti ERP:n toimintoja
  • ERP Finland ry:llä on 32 jäsentä, pienistä suomalaisista suuriin monikansallisiin yrityksiin
  • ERP:llä on maailmanlaajuisesti yli 3000 sopimusta tuottajajäsentensä kanssa
  • 32 Fortune-500 -yritystä ovat ERP:n jäseniä

(ERP data – syyskuu 2013; ERP Finland ry data – huhtikuu 2014)

 Lehdistökuvat

Lehdistötiedotteet